Kod Haftası 2022 Raporu

Kod Haftası 2022 etkinlikleri 8-23 Ekim tarihleri arasında tamamlandı:

Yeni şeyler denemek isteyen ve kodlamanın herkes için olduğuna inanan katılımcılar, düzenledikleri etkinliklerle kodlamanın eğlencesini keşfetti.

  • 70’i aşkın ülke
  • 70.000’den fazla etkinlik

Türkiye 19.357 etkinlikle en çok etkinlik gerçekleştiren ülke oldu ve 70’i aşkın ülke arasında 1. sıraya yerleşti.

Toplam 19.184 etkinlikle Kod Haftası’nda en fazla etkinliği okullar gerçekleştirdi:

KODLAMANIN SINIRI YOKTUR. NEDEN Mİ?

  • Hem yüz yüze hem çevrim içi etkinlik gerçekleştirebilme imkanına sahip katılımcılar; 18.410 yüz yüze etkinlik ve 821 çevrim içi etkinlik gerçekleştirdi.
  • Sadece okullar değil kütüphaneler, kâr amacı gütmeyen kurumlar hatta özel kuruluşlar da Kod Haftası etkinliklerine katılım sağladı.
  • Kodlamanın yaşı da yoktur ki etkinliklerin hedef kitlesi, okul öncesinden doktora öğrenimine kadar geniş bir yelpazeye sahipti.
  • Kodlama için bilgisayar şart değildir, bilgisayarsız etkinliklerin sayısı da göz ardı edilemeyecek kadar çoktu.

19 farklı temada gerçekleştirilebilen etkinliklerin çeşitliliği oldukça fazlaydı.

İLHAM VERİCİ ETKİLEŞİM ÖRNEKLERİYLE DE KARŞILAŞTIK.

“Herkes İçin Kod Haftası Kodu” pek çok farklı etkinlikte kullanırken katılımcılar hem yurt içinde hem de yurt dışında Kod Haftası için etkileşim kurdu.

“Matematik İçin Kodluyorum” etkinliği, matematik seferberliği kapsamında okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin kodlama becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye genelinde bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama etkinliği düzenleyen 740 katılımcıyı bir araya getirdi.

“Matematik İçin Kodluyorum”

''Codeweek 10 İzmir Herkes İçin Kodlama''
Ortak Kod: cw22-qKKBf

”Codeweek 10 İzmir Herkes İçin Kodlama”

”Codeweek 10 İzmir Herkes İçin Kodlama” etkinliği, öğrencilerine 21. yüzyıl becerisi olarak kodlamayı kazandırmak isteyen Türkiye’den 217, Romanya’dan 16 ve ABD’den 4 katılımcıyı bir araya getirdi.

“Magic Dot in Wonderland” etkinliği, eğlenceli bir kodlama aktivitesi olarak Uluslararası Mors Alfabesi ile öğrencilerine “İyi ki doğdun CodeWeek” yazdıran Türkiye’den 5, Yunanistan’dan 4, Romanya’dan 5, Polonya’dan 2, Tunus’tan 2, İtalya’dan 1, Hırvatistan’dan 1 ve Laos’tan 1 katılımcıyı bir araya getirdi.

“Magic Dot in Wonderland”

2018 © CodeWeek Türkiye MEB-Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Tarafından Yürütülmektedir.